Сауна парк

Финландска Сауна

Тя е известна със своето цялостно положително влияние върху човешкия организъм и е естветсвен метод за подобряване на имунитета, тонуса и жизнеността на тялото. Това, което сауната Ви предоставя, е не само релаксация, но и детоксикация на целия организъм. Спомага за премахване на умствената умора и за бързото изгаряне на ненужните калории.

Инфраред Сауна

Този вид сауна използва инфрачервените лъчи за директното затопляне на тялото. Умерената топлина генерира незабавно отстраняването на умората и стреса. Инфраред сауната стимулира здравословното изпотяване на тялото при което организмът се освобождава от натрупаните токсини. Инфрачервените лъчи стимулират клетките да изхвърлят натрупания холестерол. Едновременно с отделянето на вредните вещества, инфрачервената сауна намалява болката в тъканите както и напрежението в мускулите и спомага за едно здравословно отслабване.

Парна баня

Парната баня е форма на термотерапия, при която средната температура на въздуха е между 40 и 50 °C, а относителната влажност достига почти 100%. Парната баня е подходяща за хора, които трудно понасят високи температури. При нея, натоварването върху сърдечно-съдовата система е минимално. Под въздействие на парата, повърхностният слой на кожата се омекотява, което улеснява ексфолиирането. Смята се също, че горещият влажен въздух действа облекчаващо при неразположения, свързани със заболявания на дихателната система, синузит, хрема. Парната баня има и противовъзпалително, хидратиращо както и болкоуспокояващо действие.

Солна стая

Халотерапията (солна терапия) подобрява имунитета и повишава тонуса на тялото. Повлиява благоприятно множество респираторни заболявания (хронична астма, бронхит, пневмония, кашлица, синузит, сезонни алергии), както и различни кожни заболявания (псориазис, атопичен дерматит, екзема и т.н.). В солната стая се създава терапевтичен микроклимат близък до този в солните пещери, боровите гори, както и до този на морския бряг. Въздухът в стаята е богат на микроелементи, 80% от които се съдържат в кръвната плазма на човешкото тяло.

Ледено ведро

Силно охлаждаща процедура. Това е най-познатия и често прилаган метод за охлаждане и каляване на сърдечно-съдовата ситема. Леденото ведро е разположено в непосредствена близост до най-горещите помещения -сауните и предоставя възможността преди влизане и веднага след излизане от тях да се освежите със студена вода.

Леден фонтан

Леденият фонтан освобождава малки късчета лед за обтриване на тялото с цел локално охлаждане. След ползване на сауна и парна баня, вземете шепа от натрошения лед и обтрийте бедрата, ръцето, корема и лицето си. Така, Вие сами контролирате степента и продължителността на охлаждането, както и кои зони да обхванете. Процедурата е силно тонизираща и има изключително благотворен ефект върху тургора на кожата. Подобрява кръвообращението, активира рецепторите и тонизира нервната система, укрепва кръвоносните съдове и спомага за намаляването на отоци. Разширените от предходната термична процедура пори се свиват, кожата се изглажда и става по-здрава и еластична.

При тази процедура контрастът на температурните амплитуди е голям, но въздействието е краткотрайно и локално. Практически няма опасност от преохлаждане или от нарушения на сърдечната дейност. 

Сауна паркът се ползва безплатно от гостите на Sana Spa Hotel.

На територията на сауна парка в СПА център „Тайните на Ливия“ не се допускат лица под 16 годишна възраст без придружител.

Ако страдате от хронично заболяване или ако приемате лекарства, моля консултирайте се с лекар преди да използвате съоръженията от сауна парка.