Расул

Расул СПА ритуал за здраве и дълголетие с лечебна мароканска глина.

Изключително приятен начин да се освободите от токсините и да подобрите кръвообращението си. Тънък слой лечебна мароканска кал, наречена Расул, обогатена с екстракти от билки, обгръща цялото тяло и бавно попива в кожата.

Добивана от дълбините на Атласките Планини в Мароко, глината Ghassoul (днес позната повече като Rhassoul) произхожда като име от арабския език (ghassala) и означава „да се измиеш”. Берберските жени от преди повече от 1400 години са я използвали като сапун, шампоан и балсам за кожата, а по-късно е преоткрита и използвана от жените на аристокрацията на древен Египет и Рим. Днес заради терапевтичните й качества се прилага в престижните Спа центрове и дерматологични кабинети в цял свят.

Глината Расул се отличава от другите със своя уникалния състав. Тя е глина - смектит, вид минерал, който извлича всички мазнини, токсини, нечистотии и излишъци от тялото и от хормоналната система. Единствено смектитът едновременно абсорбира и адсорбира - може едновременно да извлича ненужното и да снабдява с полезното. А специално глината Расул доставя на тялото богат коктейл от минерали, които не му достигат или дори не може да си произведе. Точно тази ре-минерализация прави глината Расул толкова ценна и уникална.

При висока температура в специалната „Расул стая", втечнената лечебна кал се втрива в кожата с леки масажни движения. Тялото се чувства възродено. Допълващ лек масаж с благовонни масла отпуска мускулите, а сетивата изпитват блаженство.