Физиотерапия и лечебни процедури

Физиотерапия

Физиотерапията е клон на медицината, чиято сила е в използването на енергията извлечена от различни енергийни източници като: вода, звук, светлината и други. Енергията се насочва и използва по строго специфичен начин за профилактика и лечение на различни заболявания. В някои случаи физиотерапията се прилага като съпровождащо лечение, подпомагащо основното. Тя се прилага от професионални физиотерапевти, които прецизно определят параметрите на процедурите както и курса на лечение. Физиотерапия е подходяща за всички възрасти като профилактика на множество заболявания и има широки възможности за положително влияние върху човешкия организъм.

На разположение на всички гости, желаещи да се погрижат за здравето си е нашият модерно оборудван физиотерапевтичен център, който предлага:

Луготерапия

Терапията с морска луга е приятен начин да изпитате целебната сила на природата. Този натурален продукт има противовъзпалителен и успокояващ ефект при болки в кръста, колената, ръцете и ставите. Подобрява оросяването на тъканите и кожата, както и общия тонус на организма.

Електротерапия

Електротерапията дава ъзможност да преборите болката и да се погрижите за здравето си, докато почивате. Редуването на нискочестотни и средночестотни токове, стимулира и възстановява мускулатурата, подобрява кръвообращението и има антисептично действие.

Магнитотерапия

Използва благотворната лечебна сила на магнитното поле, за да подпомогне възстановителния процес на тъканите при травми, както и да облекчи болките при ревматизъм. Магнитната терапия е една от най-старите форми на лечение, практикувана още от древните египтяни, при която не се наблюдава вредно странично действие. Прилага се успешно при проблеми, свързани със сърдечносъдовата и нервна система, както и при възпалителни и хронични ставни или белодробни процеси.

Ултразвукова терапия

Възползвайте се от ултразвуковата терапия, която предлага Спа център „Тайните на Ливия“. Тя е модерен лечебен метод, при който ултразвуковата вълна се съчетава с действието на лековити гелове и мехлеми. Препоръчва се най-често при проблеми, свързани с опорно-двигателния апарат, като дискови хернии, ревматизъм, травми и др.

Лечебна гимнастика с кинезитерапевт

Лечебната гимнастика е уникален метод, който действа благотворно при множество двигателни проблеми. Тя е подходяща най-вече при възстановяване дейността на мускулите след различни травми, като подпомага оздравителния процес. Успешно се прилага както за нуждите на децата, така и при болки в гърба при възрастните, причинени от съвременния начин на живот. Групова или индивидуална, лечебната гимнастика възвръща тонуса и усещате тялото си гъвкаво и жизнено.

Хидротерапия

Ползите от водолечението (хидротерапията) са познати от хилядолетия. Водолечението е едно от най-старите, най-достъпните и изцяло безопасни методи за лекуване на множество заболявания.

Душ Виши

Релаксираща процедура, която напомня топъл летен дъжд, с антистрес ефект върху цялото тяло. Различните програми на тази хидротерапия ще Ви дадат възможност да акцентирате върху желаното от Вас място на тялото, където да постигнете най-голям ефект. Този танц на водата има детоксикиращо, отслабващо и подмладяващо действие и ще Ви накара да се почувствате тонизирани и освежени.

Перлена и Арома-перлена вана

Когато се потопите в горещата минерална вода на хидротерапевтична вана, с разтворени в нея етерични масла, Вие ще почуствате както физическа така и психическа отмора. Хидро-балончетата масажират тялото, а благовонните масла отпускат сетивата.

Физитечкото здраве е пряко свързано с позитивното мислене, оказва голямо влияние върху настоението и чувството ни за пълноценност. Затова тази процедура е нещо повече от физически приятна Спа терапия. Редовното ползване на хидротерапевтичната вана заздравява цялостно организма, облекчава болките в гърба и ревматичните симптоми, възстановява нервната система и премахва мускулното напрежение, гони безсънието и стреса.

Отдайте се на удоволствие във вана с въздушни перли, които нежно Ви масажират и изберете допълнение от:

  • Деликатна вана за нежна и чувствителна кожа с масло от сладък бадем
  • Енергизираща вана с масло от розмарин
  • Балансираща вана с масло от портокал и липа
  • Хармонизираща вана с масло от лавандула
  • Релаксираща вана с масло от полски цветя

Тангентор

Подводно- струев масаж с висок интензитет, който помага за премахването на напрежението и стреса, както и зa намаляването на целулита и на излишните килограми. Може да бъде използван ефективно за терапия на цялото тяло или на отделни части от него, за цялостна релаксация, отслабване и тонизиране. Терапията подобрява кръвообращението, еластичността на кожата, както и мускулния тонус. По един приятен и вълнуващ начин ще откриете благотворното влияние на минералната водата върху Вашето тяло. Тази специална терапия е подходяща за опорно-двигателния апарат и за нервната система, активира метаболизма и подобрява храносмилането.

Тангенторна вана

Професионална вана за хидротерапия в която масажни дюзи тонизират цялото тяло. Процедурата има траен дренажен ефект върху долните крайници и се съчетава отлично с антицелулитни и рехабилитационни програми.