Лечебни процедури

Физиотерапия

Физиотерапията е клон на медицината, чиято сила е в използването на енергията извлечена от различни енергийни източници като: водата, звука, светлината и други. Енергията се насочва и използва по строго специфичен начин за профилактика и лечение на цялото човешко тяло. В някои случаи физиотерапията се прилага като съпровождащо лечение, подпомагащо основното. Тя се прилага от професионални физиотерапевти, които много прецизно определят параметрите на процедурите както и курса на лечение. Физиотерапия е подходяща за всички възрасти като профилактика на множество заболявания и има широки възможности за положително влияние върху човешкия организъм.

На разположение на всички клиенти, желаещи да се погрижат за здравето си е нашият модерно оборудван физиотерапевтичен център, който предлага:

Луготерапия

Терапията с морска луга е приятен начин да изпитате целебната сила на природата. Този натурален продукт има противовъзпалителен и успокояващ ефект при болки в кръста, колената, ръцете и ставите. Подобрява оросяването на тъканите и кожата, както и общия тонус на организма.

Парафинотерапия

Парафинотерапията е предпочитан метод за лечение, познат и практикуван от векове. Лечебните и възстановяващи качества на парафина са многобройни като основно повлияват ставните проблеми. Парафинът ускорява оздравителните процеси в тялото, отпуска мускулите, успокоява напрежението и болките и възвръща лекотата на движенията.

Електротерапия

Електротерапията дава ъзможност да преборите болката и да се погрижите за здравето си, докато почивате. Редуването на нискочестотни и средночестотни токове, стимулират и възстановяват мускулатурата, подобряват кръвообращението и действат антисептично.

Магнитотерапия

Използва благотворната лечебна сила на магнитното поле, за да подпомогне възстановителния процес на тъканите при травми, както и да облекчи болките при ревматизъм. Магнитната терапия е една от най-старите форми на лечение, практикувана още от древните египтяни, при която не се наблюдава вредно странично действие. Прилага се успешно при проблеми, свързани със сърдечносъдовата и нервна система, както и при възпалителни и хронични ставни или белодробни процеси.

Ултразвукова терапия

Възползвайте се от ултразвуковата терапия, която предлага Спа център „Тайните на Ливия“. Тя е модерен лечебен метод, при който ултразвуковата вълна се съчетава с действието на лековити гелове и мехлеми. Препоръчва се най-често при проблеми, свързани с опорно-двигателния апарат, като дискови хернии, ревматизъм, травми и др.

Хидротерапия

Ползите от водолечението или хидротерапията са познати от хиляди години. Водолечението е едно от най-старите, най-достъпните и безопасни методи за лекуване на множество задолявания.

Душ Виши

Релаксираща процедура, която напомня топъл летен дъжд, с антистрес ефект върху цялото тяло. Различните програми на тази хидротерапия ще Ви дадат възможност да акцентирате върху желаното от Вас място на тялото, където да постигнете най-голям ефект. Този танц на водата има детоксикиращо, отслабващо и подмладяващо действие и ще Ви накара да се почувствате тонизирани и освежени.

Перлена вана

Когато се потопите в горещата минерална вода на хидротерапевтична вана, с разтворени в нея етерични масла, Вие ще почуствате както физическа така и психическа отмора. Хидро-балончетата масажират тялото, а благовонните масла отпускат сетивата.

Физитечкото здраве оказва голямо влияние върху позитивното ни мислене, нашите настроения и възможността да се чувстваме пълноценни. Затова тази процедура е нещо повече от физически приятна Спа терапия. Редовното ползване на хидротерапевтичната вана заздравява цялостно организма, облекчава болките в гърба и ревматичните симптоми, възстановява нервната система и премахва мускулното напрежение, гони безсънието и стреса.

Отдайте се на удоволствие във вана с въздушни перли, които нежно Ви масажират.

  • Арома вана за деликатна, нежна и чувствителна кожа с масло от сладък бадем
  • Енергизираща вана с масло от розмарин
  • Балансираща вана с масло от портокал и липа
  • Хармонизираща вана с масло от лавандула
  • Релаксираща вана с масло от полски цветя

Тангентор

Подводно- струев масаж с висок интензитет, който помага за премахването на напрежението и стреса, както и зa намаляването на целулита и излишните килограми. Може да бъде използван ефективно за терапия на цялото тяло или на отделни части от него - за цялостна релаксация, отслабване, тонизиране. Терапията подобрява кръвообращението, еластичността на кожата и мускулния тонус. По един приятен и вълнуващ начин ще откриете благотворното влияние на водата върху тялото. Тази специална терапия е подходяща за опорно-двигателния апарат и нервната система, активира метаболизма и подобрява храносмилането.

Хидроколон терапия

Чревната хидротерапия е безопасен и ефективен метод за цялостна промивка на дебелото черво без употребата на слабителни средства.
Чрез въвеждане на предварително филтрирана и темперирана вода в червото, естествената перисталтика се активира и натрупаните и застояли екскременти в него се размекват и изхвърлят.
Този метод спомага за регулирането на функцията на целия чревен тракт. Хидратира организма, изхвърля токсините и отпадните метаболити от обмяната на веществата на тъканите. Подобрява обмяната на веществата и повишава имунитета на организма.

Процедурата се извършва под лекарско наблюдение. Необходимо е минимум един-два дни предварително да запазите час за извършване на хидроколон терапия на тел. 0337/62099.

Лечебна гимнастика с кинезитерапевт

Лечебната гимнастика е уникален метод, който действа благотворно при двигателни проблеми. Тя е подходяща най-вече при възстановяване дейността на мускулите след различни травми, като подпомага оздравителния процес. Успешно се прилага както за нуждите на децата, така и при болки в гърба при възрастните, причинени от съвременния начин на живот. Групова или индивидуална, лечебната гимнастика възвръща тонуса и усещате тялото си гъвкаво и жизнено.