Хамам и Расул

Хамам

Насладете се на почистващ ритуал от Изтока. Хамамът е наследник на римската и гръцката бани, като ги съчетава  с централно-азиатските традиции за баня с пара и ритуално миене. Названието произлиза от арабската дума „хамам" – „баня". В традиционните ориенталски бани няма вани и басейни за къпане – вместо това се ползва обливане на тялото.

Хамамът е ориенталски пилинг за почистване на тялото от повърхностния слой мъртви клетки. В автентична обстановка ще почувствате топлината на загретия мраморен камък и на парата, която ще засили ефекта от нежния масаж.

Процедурата започва със затопляне на тялото в парна баня, където интензивната топлина отваря порите на кожата и навлиза дълбоко в тъканите.

Докато тялото е отпуснато върху топлото мраморно легло, терапевтът премахва мъртвите клетки от повърхността на кожа с помощта на специално изработена пилинг-ръкавица (кесе) и това спомага за оросяването на съединителната тъкан. Следва нежен масаж с натурален сапун и обливане на тялото.

Хамама е не само ритуал за почистване на тялото, но и истински празник за сетивата: топлина, влажност, пяна, аромати и приятни докосвания създават едно блажено произведение на изкуството, което прави кожата Ви кадифено-мека.

Расул

Изключително приятен начин да се освободите от токсините и да подобрите кръвообращението си. Тънък слой лечебна кал, наречена Расул, обогатена с екстракти от билки, обгръща цялото тяло и бавно попива в кожата.

Добивана от дълбините на Атласките Планини в Мароко, глината Ghassoul (днес позната повече като Rhassoul) произхожда като име от арабския език (ghassala) и означава „да се измиеш”. На арабски произношението на "ghassoul" започва с "ghain", което за хората говорещи английски е много трудно за произнасяне. По тази причина местните англоговорящи са изменили произношението на звука като „ра” и думата се е променила на „rhassoul”. Берберските жени от преди повече от 1400 години са я използвали като сапун, шампоан и балсам за кожата, а по-късно е открита и използвана от жените на аристокрацията на древен Египет и Рим. Днес заради терапевтичните й качества се прилага в престижните Спа центрове и дерматологични кабинети в цял свят.

Глината Расул се отличава от другите заради уникалния си състав. Тя е глина - смектит, вид минерал, който извлича всички мазнини, токсини, нечистотии и излишъци от тялото и хормоналната система. Единствено смектитът едновременно абсорбира и адсорбира - може едновременно да извлича ненужноти и да снабдява с полезното. А специално глината Расул доставя на тялото богат коктейл от минерали, които не му достигат или дори не може да си произведе. Точно тази ре-минерализация прави глината Расул толкова ценна и уникална.

При висока температура в специалната „Расул стая", втечнената лечебна кал се втрива в кожата с леки масажни движения. Тялото се чувства възродено. Допълващ лек масаж с благовонни масла отпуска мускулите, а сетивата изпитват блаженство.